top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

We begrijpen dat je misschien nog vragen hebt over Smartfile. Daarom hebben we hier een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen. Kun je geen antwoord op jouw vraag vinden? Neem dan contact met ons op via info@smartfile.nl

HOE WERKT OVERSTAPPEN NAAR SMARTFILE?

Wij zetten al je data gratis over naar Smartfile. Wil je later toch stoppen met Smartfile? Dan zetten we al je data weer gratis voor je terug.

WAT ALS IK HET HELEMAAL NIKS VIND?

Je Smartfile abonnement kun je maandelijks opzeggen. Je zit dus nooit vast aan een langere periode.

KAN IK EEN PROEFABONNEMENT NEMEN?

Niet nodig. Je kunt Smartfile namelijk maandelijks opzeggen. Ook hoef je niet in één keer met alle therapeuten binnen een praktijk met Smartfile te beginnen. Stapje voor stapje. Begin met één therapeut, dan kun je aan Smartfile wennen (wedden dat dat niet lang duurt?), dan komt de rest daarna.

IS MIJN DATA WEL VEILIG BIJ SMARTFILE?

Ja. Superveilig. Smartfile voldoet aan de NEN-7510 normering (Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg) en is daarmee AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) proof. Verder maakt Smartfile gebruik van tweestapsverificatie om persoonlijke gegevens dubbel te beveiligen.

EN DECLAREREN, HOE WERKT DAT?

Smartfile houdt zelf bij hoe een patiënt is verzekerd en hoeveel vergoede behandelingen een patiënt nog heeft. Alle facturen en declaraties staan netjes op een rij, compleet met status: betaald of niet betaald. Is een patiënt niet aanvullend verzekerd? Smartfile stuurt een online factuur. Jouw patiënt kan die factuur betalen, ook als het om een abonnement gaat. Dat kan op eenentwintig verschillende manieren, waaronder IDEAL, overboeking en creditcardbetaling.

WAT KAN IK MET HET PATIËNTENPLATFORM? EN WAT KAN MIJN PATIËNT ERMEE?

In het patiëntenplatform kun je oefeningen en vragenlijsten met je patiënten delen. Je kunt daarbij gebruik maken van eigen filmpjes of video's van Physitrack, Instagram of Youtube. Jouw patiënten kunnen met die filmpjes aan de slag, waarna de patiënt kan aangeven hoe het is gegaan en wanneer de oefening is gedaan. Verder zie je een overzicht van alle afgelopen en aankomende afspraken. Ook handig: patiënten kunnen in het patiëntenplatform hun facturen inzien en online betalen.

WAT KAN SMARTFILE MET RETOURBESTANDEN

Retour bestanden worden automatisch opgehaald en verwerkt via Vecozo. Blijkt een patiënt niet genoeg verzekerd te zijn, dan stuurt Smartfile automatisch een factuur. Dat hoef je dus niet meer zelf in de gaten te houden. Wel zo makkelijk.

STEL: IK GA AAN DE SLAG MET SMARTFILE. HEB IK DAN NOG ANDERE PAKKETTEN NODIG VOOR MIJN PRAKTIJK?

Nee. Smartfile is slimme software voor je complete praktijkvoering.

bottom of page