ONS VERHAAL

Mijn naam is Angelo Richardson, ik ben de oprichter van Smartfile. Daarvoor was ik fysiotherapeut met een eigen praktijk. En software developer. Die twee beroepen komen nu prachtig samen, maar daar gaat een verhaal aan vooraf.


Dat verhaal begint in april 2017. Als fysiotherapeut met een eigen praktijk was ik op zoek naar een efficiënte manier om mijn beroep uit te oefenen. Met efficiënt bedoel ik vooral: zo min mogelijk tijd stoppen in dossiervorming en zoveel mogelijk in de zorg voor mijn patiënten. En dus werkte ik met een EPD. 


Helaas, en misschien herken je dit, leverde dat EPD me weinig op. Ik hoopte op meer overzicht en inzicht, en daardoor betere zorg. Maar het EPD werkte omslachtig en het bijhouden van dossiers was tijdrovend. In plaats van meer had ik juist minder tijd over voor de zorg voor mijn patiënten.  


Dat kon beter, vond ik. Slimmer, minder tijdrovend en meer gericht op het bieden van goede zorg. Ik besloot hier mijn missie van te maken en zocht de samenwerking op met een aantal fysiotherapeuten, software developers en computerwetenschappers. Ook de hogeschool van Amsterdam en de Universiteit Leiden sloten zich aan bij mijn missie om fysiotherapeuten en praktijkeigenaren tijd en frustratie te besparen.


Ongeveer een jaar later werd het resultaat van die samenwerking geboren: Smartfile, slimme software die verder reikt dan het EPD. Dossiers bijhouden, behandelingen registreren, afspraken plannen, digitale zorg bieden aan patiënten, factureren en declareren, eigenlijk alles wat je nodig hebt om je praktijk te voeren. Dankzij machine learning en artificial intelligence gaat dat allemaal een stuk soepeler en sneller dan in een ouderwets EPD. En daardoor heb jij meer tijd voor je patiënten.