top of page

ONS VERHAAL

Mijn naam is Angelo Richardson, als voormalig fysiotherapeut en software developer heb ik mijn expertises gecombineerd en richtte ik in 2017 Smartfile op. 

Als fysiotherapeut met eigen praktijk, zocht ik een efficiënte manier om mijn beroep uit te oefenen: minder tijd besteden aan dossiervorming en zoveel mogelijk aan de zorg voor mijn patiënten. Daarom werkte ik met een EPD. 

De effectiviteit van het EPD was echter teleurstellend. Waar ik hoopte op meer overzicht, inzicht, en daardoor betere zorg, werkte het EPD omslachtig. Het bijhouden van dossiers was tijdrovend. In plaats van meer, was er juist minder tijd voor de zorg van patiënten.  

Hier moest verbetering in komen: slimmer, efficiënter en vooral gericht op het bieden van zorg en kwaliteit. Ik besloot hier mijn missie van te maken. Om dit te realiseren zocht ik de samenwerking op met fysiotherapeuten, software-developers en computerwetenschappers. Daarnaast sloten de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit Leiden zich bij deze missie aan. 

Een jaar later werd het resultaat van de samenwerking gepresenteerd: Smartfile. Slimme software die verder reikt dan het EPD. Dossiers bijhouden, behandelingen registreren, afspraken plannen, digitale zorg bieden aan patiënten, factureren en declareren. Kortom; alles wat nodig is om een praktijk te voeren werd geïntegreerd in één programma. Dankzij machine learning en AI is Smartfile effectiever en functioneler dan een ouderwets EPD. En daardoor heb jij meer tijd voor je patiënten.

bottom of page